LokSound 58721

Trashman Apr 18, 2021

  1. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    Using Loksound5 5 and I removed the LED on AUX 3 and replaced with leads to another LED for use as a strobe light. What are the CV settings for using as a Mars light?.

    so far tried
    CV 31=16
    CV32=2 and then tried 3 register
    CV354=128
    CV371=2
    CV112=20
    CV257=36
    CV273=40
    CV452=8
    CV292=141

    I’ve tried a lot of settings, haven’t found what works. If anyone knows, would greatly appreciate some help, thank you.
     
  2. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    For AUX3 Table on pg80-82 states
    CV291 for AUX3 = 13 Mars light
    CV 294 brightness =25
    CV 295 use LED instead of bulb function = 128
    Special function 2 & 3 confused on, but so far LED on AUX hard wired to pad is on when track power is on, cannot turn off.
     
  3. peteyPab

    peteyPab TrainBoard Member

    25
    11
    2
    Hey Breech.... I removed the LED 5.. so I can attach another white pre-wired led for the headlight. Do you know which of the pads are + and - ? I'm wondering if the LED 3 you removed has similar polarity positions.
     
    Breech2021a likes this.
  4. peteyPab

    peteyPab TrainBoard Member

    25
    11
    2
    Breech....also... I would strongly recommend getting a lokpgrammer... about a $150. well worth it. :) It'll make your life so much simpler.
     
  5. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    including locations for you and polarity. 9537EC9B-27DE-4B37-B8CE-093FA548F7EE.jpeg 96B12AE1-C7E7-4001-B43E-9AE392DB7D7E.jpeg
     
  6. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    No need for the hardware. The software has a submenu where is kicks back the CV list recipe code list so then I can take that grocery list and punch it in. I’ve listed what I’ve tried in above posts, but so far, red Mars light stays in on mode and not blinking, tried rate of blink etc.
     
  7. peteyPab

    peteyPab TrainBoard Member

    25
    11
    2
    Thanks for the posting. I wasn't sure how long it might take for you to respond, so I ended up soldering test wires... I think I missed your post by about an hour. Oh well. I did end up knocking off LED AUX 1 in the process. There's so little space on these guys. yikes.
     
  8. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    I have aux 3 wired on main pads and another led on the pad and neg on orange cap. I still can’t figure out which CV settings to make the LED blink. If anyone knows, would appreciate any help.
     
  9. RBrodzinsky

    RBrodzinsky Staff Member TrainBoard Supporter

    5,616
    2,640
    96
    If you have an LED wired between the positive pad and a board ground, it will always be on. You are completely bypassing the decoder outputs. The Aux pads are negative. The blue common wire is positive.
     
    Breech2021a likes this.
  10. Breech2021a

    Breech2021a TrainBoard Member

    17
    10
    2
    Ah yep, thanks. I had it configured on all the time and moved the wires for the pads u+ and led3 pad. Works ! Thank you!
     
  11. peteyPab

    peteyPab TrainBoard Member

    25
    11
    2
    Anyone know the positive / negative points on LED AUX4 and LED light back? When I installed the speaker & enclosure I needed to shave down the clear plastic piece of the rear light, so the shell would fit. The current on board LEDs there do not bleed enough to the rear light. I'll need to put a LED manually and run it close.
     
  12. Sumner

    Sumner TrainBoard Member

    1,110
    1,251
    27
    Not sure if I understand the question for sure but can't you unsolder the rear LED and use the rear LED pads to run to the new LED like shown above a few posts? That would save Aux 4 if you ever wanted to use it,

    Sumner
     

Share This Page